Trots Juventus verwelkomt De Ligt in Turijn: ‘Hij is hier!’

0
256

Dat ze bij Juventus blij zijn met de komst van Matthijs de Ligt, is een understatement. De Nederlandse verdediger is dinsdagavond geland in Italië om zijn transfer van Ajax naar Juventus af te ronden, het moment waarop ze in Turijn aan het wachten waren.

Dat blijkt ook uit de tweet die Juventus heeft geplaatst. “HIJ IS HIER”, schrijft de Italiaanse grootmacht in hoofdletters bij een filmpje waarin te zien is dat De Ligt uit een vliegtuig stapt en wordt begroet.

De 19-jarige centrumverdediger heeft de fans via de clubkanalen al even gedag gezegd. “Hallo Bianconeri (wit-zwarten, red.). Dit is Matthijs, ik ben heel blij om hier te zijn”, zegt hij.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt De Ligt woensdag gekeurd en een dag later gepresenteerd. Met de transfer is een bedrag van zo’n zeventig miljoen euro gemoeid.

Begeerd

De afgelopen maanden was de voetballer, die in december in – nota bene – Turijn nog werd uitgeroepen tot grootste talent op de Europese velden, een van de meest begeerde transferobjecten.

Ook Paris Saint-Germain en FC Barcelona waren nadrukkelijk geïnteresseerd in de Ajacied, die bij Juventus een contract voor vijf jaar zal ondertekenen.

Bron: nos.nl