Trotse Robben met nummer tien op het veld bij FC Groningen

0
82

Arjen Robben is zondag gepresenteerd bij FC Groningen. Zaterdag werd al bekend dat de 36-jarige vleugelaanvaller zijn comeback gaat maken op het voetbalveld bij de club waar hij debuteerde in de Nederlandse eredivisie.

Robben is al wekenlang in training om bij de start van het nieuwe seizoen te kunnen spelen. Hij krijgt bij Groningen nummer tien, het rugnummer dat hij de laatste tien jaar ook droeg bij Bayern München. Robben heeft een contract getekend voor één jaar.

Op de vraag of Robben bij zijn presentatie ook een balletje kon hooghouden, antwoordde hij: “Ik heb niet de juiste schoenen aan en straks scheur ik nog uit mijn broek.”

Het eerste contact werd gelegd op Hemelvaartsdag. Dit was echter niet met Robben zelf, maar met zijn vrouw Bernadien, vertelde technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die samen met algemeen directeur Wouter Gudde ‘s ochtends vroeg in de auto stapte naar München. Daar vertelden de twee hun verhaal aan Robben, die eerder al had aangegeven de club te willen helpen.

Op de vraag waarom hij terugkeert naar FC Groningen had Robben een duidelijk antwoord: “clubliefde”. “Dit zou ik niet bij een andere club hebben gedaan en ik hoop er zelf ook nog wat plezier aan te beleven.”

Robben toonde zich ook realistisch. “Misschien is het over een maand voorbij, misschien over twee jaar. Ik ga er positief in. We maken er het beste van en zien wel waar het schip strandt. Ik wil er gewoon voor gaan.”

Profdebuut

Robben maakte in 2000 zijn profdebuut bij FC Groningen, twee jaar later maakte hij de overstap naar PSV. In zijn periode bij de Eindhovense club werd Robben ook voor het eerst uitgenodigd voor het Nederlands elftal.

Na twee jaar bij PSV vertrok de Oranje-international (96 interlands) naar het buitenland. Hij kwam achtereenvolgens uit voor Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Bij Bayern speelde Robben in tien jaar tijd 201 wedstrijden, waarin hij 99 keer scoorde.

Bron: nos.nl