Tsitsipas en Zverev zeggen masterstoernooi Cincinnati vroegtijdig gedag

0
283

Stefanos Tsitsipas is voor het tweede masterstoernooi op rij in een vroeg stadium uitgeschakeld. De Griek verloor net als in Montreal zijn eerste partij. Jan-Lennard Struff was de nummer zeven van de wereld met 6-4, 6-7 (5), 7-6 (6) de baas.

De Duitser (ATP-36), die eerder dit jaar in Barcelona ook al won van Tsitsipas, leunde op zijn keiharde service en dat was vooral in de derde set zichtbaar.

Struff maakte de eerste twintig keer dat zijn eerste opslag in was het punt. De 21ste keer, op 6-5 in de tiebreak, ging het punt naar Tsitsipas. Struff was niet van slag en maakte het twee punten later op zijn vierde matchpoint wel af.

Ook Zverev verliest

Alexander Zverev slaagde er weer niet in om een duel in het hoofdschema in Cincinnati te winnen. De Duitser boog met 7-6 (4), 2-6, 4-6 voor de Serviër Miomir Kecmanovic.

Zverev, als zevende geplaatst, deed voor de vijfde keer mee aan het hoofdtoernooi en leed ook zijn vijfde nederlaag. Vorig jaar verloor hij nog van Robin Haase.

De Duitser is bezig aan een ondermaats seizoen. Hij haalde weliswaar twee keer een finale (titel in Genève), maar leed ook 17 nederlagen in 47 partijen.

Tegen Kecmanovic, de nummer 58 op de wereldranglijst, was het weer eens wisselvalligheid troef. Hij maakte een aantal mooie punten, maar verliet ook met liefst 20 dubbele fouten de baan.

Bron: nos.nl