Tuchtcommissie KNVB seponeert drie rode kaarten: Álvarez, Bijl en Pinto

0
75

Ajacied Edson Álvarez wordt niet geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de thuiswedstrijd van vorige week tegen Vitesse (2-1). De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft de Mexicaan vrijgesproken.

Ajax ging begin deze week niet akkoord met een schikkingsvoorstel van drie duels schorsing, waarvan een wedstrijd voorwaardelijk.

Ajax zet bewegingsdeskundige in

Ajax zette voor de tuchtcommissie met succes een bewegingsdeskundige in bij de beelden van de rode kaart. “Er kan niet worden geconcludeerd dat Álvarez een gewelddadige handeling heeft gepleegd”, aldus de commissie.

Vlak voor rust stond Álvarez al dan niet per ongeluk op het onderbeen van Loïs Openda. Na interventie van de VAR werd de middenvelder weggestuurd.

Na de wedstrijd sprak Ajax-trainer Erik ten Hag er schande van dat zijn middenvelder werd weggestuurd. “Er was geen kwade intentie.”

Nog twee spelers die een rode kaart kregen werd vrijgesproken: Michael Pinto van Sparta en Glenn Bijl van FC Emmen. Zij mogen net als Álvarez komend weekeinde dus gewoon voetballen.

Bron: nos.nl