Tweede keer dit jaar corona voor Krul, weinig Engels voetbal op Boxing Day

0
100

Tim Krul heeft een opmerkelijke kerstgroet de wereld in geslingerd. De keeper van Norwich City is voor de tweede keer dit kalenderjaar positief getest op het coronavirus en mist daarop op Tweede Kerstdag het duel met Arsenal.

Het is een zooitje in de Premier League, waar nog steeds voor volle tribunes wordt gevoetbald maar de laatste twee weken al dertien duels vanwege corona-uitbraken werden afgelast. Dat is inclusief drie wedstrijden op zondag, op de befaamde Boxing Day die traditioneel volgepland is met voetbal. Maar dit jaar even niet.

Op de lagere profniveaus gaan slechts tien van de 32 geplande wedstijden door. Gevreesd wordt daarom ook dat de stadions binnenkort weer gesloten worden voor publiek.

De Premier League voerde recent nog overleg met de clubs, maar volgens Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte was dat pure tijdverspilling. “Als je een muur voor je hebt, kun je praten en vragen wat je wilt, maar elke beslissing was al genomen.”

Er moest gewoon gevoetbald worden, mits clubs nog dertien spelers en een keeper beschikbaar hadden. Bij Everton, Watford en Leeds United is dat niet het geval, maar Crystal Palace houdt na een uitbraak wel net genoeg over. Bij Aston Villa ontbreekt manager Steven Gerrard op de bank tijdens de wedstrijd tegen Chelsea.

Oproep Guardiola

Pep Guardiola riep voetbalfans op zich te laten vaccineren en de coronaprotocollen streng na te leven, om de nodige aanscherpingen van de maatregelen wellicht nog te helpen voorkomen.

“Ik vertrouw erop dat de wetenschappers alles precies weten en er absoluut meer verstand van hebben dan ik”, zegt de manager van Manchester City. “Maar in de stadions hoeven mensen geen mondkapjes te dragen. Daar ben ik het meest verbaasd over.”

Bron: nos.nl