Tweede ritzege Bennett in BinckBank Tour, Groenewegen is toe aan rust

0
328

Sam Bennett heeft na de eerste ook de tweede etappe in de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De Ier van Bora was in Ardooie de sterkste in een massasprint.

Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) moest na de 167 kilometer lange rit van Blankenberge naar Ardooie genoegen nemen met de derde plaats. De Nederlander kon het tempo van Bennett simpelweg niet bijbenen.

Groenewegen toe aan rust

“Zo na de Tour heb ik denk ik heel even rust nodig. Ik voel me vermoeid, dat is jammer. De benen zijn niet geweldig. Morgen weer een nieuwe kans”, aldus Groenewegen.

Een andere Nederlander, Jesper Asselman (Roompot-Charles), trok met de Tsjech Josef Cerny, de Fransman Damien Gaudin, de Australiër Ian Stannard en de Belgen Thomas Sprengers en Baptiste Planckaert vroeg ten aanval, maar op vijf kilometer van de meet werd het zestal bijgehaald.

Tiende dagzege Bennett

Mike Teunissen bracht zijn ploeggenoot Groenewegen daarna in een zetel naar de finish, maar de Amsterdammer had geen antwoord op de versnelling van de Belg Jasper Philipsen, die nog werd gepasseerd door de Ierse wegkampioen.

Voor Bennett was het z’n tiende dagzege van het seizoen. Hij houdt de leiding in het klassement, gevolgd door de Pool Lukasz Wisniowski op 12 seconden. Groenewegen en Teunissen staan achtste en negende op 16 seconden van Bennett.

Bron: nos.nl