UEFA: ‘Gebruik huidige stand voor verdeling Europese tickets’

0
168

Als nationale voetbalcompetities door de coronacrisis niet kunnen worden afgemaakt, moeten de tickets voor de Europese toernooien worden verdeeld op basis van de huidige ranglijst. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA als richtlijn vastgesteld.

“Deelname aan Europese toernooien moet altijd gebaseerd zijn op basis van sportieve gronden”, laat de UEFA weten. Dat zou betekenen dat de optie om een seizoen als ‘niet gespeeld’ te beschouwen, komt te vervallen.

Of de nummer één van de eredivisie, Ajax, zich nu rechtstreeks plaatst voor de Champions League is nog niet zeker. Dat hangt af van de uitslag van het toernooi dit seizoen. Alleen als de winnaar van de huidige editie zich in eigen land weer weet te plaatsen voor het miljardenbal, zijn de Amsterdammers zeker van een plek in het hoofdtoernooi komend seizoen.

Het is nog niet bekend of de Europese toernooien dit seizoen nog worden afgemaakt. Een mogelijkheid is om de Champions League en de Europa League in augustus of spetember in aangepaste vorm af te ronden

Op basis van de huidige Nederlandse ranglijst zou nummer twee AZ volgend seizoen instromen in de tweede voorronde van de Champions League.

PSV en Feyenoord Europa in

De tickets voor de Europa League gaan in dit scenario naar Feyenoord en PSV. Het derde ticket is normaal gesproken voor de bekerwinnaar, maar de finale tussen Feyenoord en FC Utrecht wordt niet meer gespeeld.

Of de Nederlandse voetbalbond KNVB besluit finalist FC Utrecht Europa in te laten gaan of de nummer vijf van de eredivisie Willem II, moet later duidelijk worden.

Bron: nos.nl