UEFA houdt voor uitgestelde EK vast aan benaming EURO 2020

0
113

Het EK voetbal dat in de zomer van 2021 gespeeld gaat worden zal officieel Euro 2020 blijven heten. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA bekendgemaakt. Het EK, dat deze zomer op de agenda stond, werd vanwege de coronacrisis eerder deze week verplaatst naar volgend jaar.

De UEFA houdt ook vast aan de geplande opzet van het EK. “We vertrouwen erop dat al onze twaalf speellocaties hetzelfde blijven, zodat het toernooi trouw blijft aan de oorspronkelijke visie: het organiseren van een echt Europees evenement, dat past bij de zestigste verjaardag van het EK.”

Eerder liet UEFA-bestuurder Michael van Praag weten dat men samen met de Johan Cruijff Arena gaat kijken naar de beschikbaarheid van het stadion tijdens de zomer van volgend jaar. Mogelijk staan er andere evenementen gepland die verplaatst zouden moeten worden. De Johan Cruijff Arena zou oorspronkelijk vier wedstrijden organiseren tijdens het EK.

Uitgesteld

Ook maakte de voetbalbond bekend dat alle toernooien die in die zomer van 2021 op de agenda staan tot nader order uitgesteld zijn. Het EK wordt gehouden van 11 juni tot en met 11 juli 2021.

Bron: nos.nl