Van Bommel spreekt veto uit over Bergwijn en Lozano: ‘Probeer ik wel ja’

0
256

Na de eliminatie in de Champions League wacht voor PSV een nieuwe uitdaging: het binnenboord houden van spelers. De namen van Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Jorrit Hendrix worden (nog steeds volop) in verband gebracht met een transfer.

Voor Bergwijn lonkt er een vertrek naar Sevilla, dat volgens De Telegraaf tevergeefs een bod van 25 miljoen euro op de aanvaller uitbracht. PSV heeft een hoger bedrag voor ogen.

Napoli is op zijn beurt nog steeds geïnteresseerd in Lozano. De Italiaanse club is al wekenlang op zoek naar aanvallende versterking, maar lijkt nu vol voor de net 24 jaar geworden Mexicaan te willen gaan. Bologna hoopt Hendrix binnen te halen, maar PSV ontving nog geen bod op de middenvelder.

Veto Van Bommel

Mag trainer Mark van Bommel eigenlijk z’n veto uitspreken over mogelijke transfers van spelers? “Dat probeer ik wel, ja”, glimlacht hij in aanloop naar het competitieduel met FC Twente in Enschede (zaterdag om 19.45 uur).

Maar is de technisch manager John de Jong ook vatbaar voor zijn mening? Van Bommel weer enigszins glimlachend: “Ja.”

“We overleggen vaak met elkaar en dan komen dit soort dingen ook naar voren”, voegt hij eraan toe.

Van Bommel stond op de persconferentie ook stil bij het debacle van afgelopen dinsdag in Basel. “De resultaten zijn niet goed, daar moet je niet moeilijk over doen”, aldus de trainer.

Hij vindt echter dat zijn team er afgelopen dinsdag alles aan gedaan om te winnen. “Als iedereen alles voor de club geeft, dan zal ik nooit boos worden. Je kan fouten maken, maar het gaat erom dat je alles voor de club geeft.”

Hoofd koel houden

De trainer probeert ondanks alle tegenslagen, ook het wegvallen van geblesseerde Sam Lammers betekende voor Van Bommel slecht nieuws, het hoofd koel te houden.

“Je moet laten zien dat je ertegen kan”, zegt Van Bommel. “Iedereen wil graag dat het goed gaat en dat je wint, maar dat kan niet altijd.”

Bron: nos.nl