Van de Beek heeft gekozen: nieuwe club lijkt Manchester United te worden

0
75

Donny van de Beek vervolgt zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk bij Manchester United, dat op dit moment de beste papieren heeft om de 23-jarige middenvelder van Ajax over te nemen.

De keuze van Van de Beek is op de Red Devils gevallen. Hij moet persoonlijk nog wel tot een akkoord komen en beide clubs moeten het ook nog eens worden over een transfersom. De verwachting is dat de transfer snel wordt afgerond.

Over belangstelling had Van de Beek niet te klagen. Veel clubs werden de laatste maanden met hem in verband gebracht. Real Madrid leek lang de nieuwe werkgever van de Ajacied te worden en onlangs werd hij ook gekoppeld aan FC Barcelona. Van de Beek doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2015 zijn officiële debuut in het eerste.

Vanwege de aanstaande transfer werd Van de Beek zaterdag buiten de selectie gehouden voor de oefenwedstrijd van Ajax tegen Eintracht Frankfurt. De onderhandelingen over de transfer naar United gaan zondagavond verder. Hij meldt zich maandag gewoon bij de selectie van Oranje.

Bron: nos.nl