Van de Beek: ‘Met z’n allen gas geven en berepartij tegen AZ’

0
131

Donny van de Beek was donderdagavond een van de Ajax-spelers die zich zichtbaar ergerde aan tijdrekkende en blessures simulerende spelers van Getafe. “Ik probeerde rustig te blijven, maar soms is het lastig”, zegt Van de Beek een dag later.

De Europese uitschakeling is hard aangekomen bij de middenvelder. Maar van excuses of verzachtende omstandigheden, zoals het provocerende gedrag van de tegenstander of het ontbreken van meerdere spelers bij Ajax, wil Van de Beek niets weten. “We moeten het doen met de spelers die beschikbaar zijn”, zegt hij.

“Het is ontzettend balen, maar de waarheid”, gaat Van de Beek verder. Mogelijk was het duel met Getafe zijn laatste Europese wedstrijd voor Ajax. Een transfer in de zomer lonkt.

Van de Beek richt zich nu eerst met koploper Ajax op de eredivisie en de KNVB-beker. Zondag wacht de topper tegen AZ in Amsterdam. “Uit ervaring weet je dat je in een diep dal kan zitten en het zo kan omdraaien. We moeten met z’n allen gas geven en een berepartij neerzetten.”

Bron: nos.nl