Van de Looi verlengt bij Jong Oranje: ‘Prettig dat er duidelijkheid is’

0
13

Erwin van de Looi blijft nog twee jaar langer trainer van Jong Oranje. Het contract van de 49-jarige coach loopt in ieder geval tot en met het einde van de kwalificatiecyclus voor het EK 2023 in Roemenië en Georgië. Als dit toernooi wordt bereikt, dan wordt het contract automatisch verlengd. Ook de verbintenis met assistent Marcel Groninger is verlengd.

De oud-trainer van Groningen en Willem II is sinds de zomer van 2018 in dienst bij de KNVB. “Het trainen en coachen van Jong Oranje is mij de afgelopen twee jaar erg goed bevallen”, aldus Van de Looi, die het een uitdaging noemt om met de grootste talenten van Nederland te werken.

Hij stond tot nog toe vijftien keer langs de lijn bij duels van Jong Oranje. De ploeg won acht keer, speelde vier keer gelijk en verloor drie wedstrijden. Ook kwalificeerde hij zich voor het EK in Hongarije en Slovenië dat op dit moment bezig is.

Van de Looi: “Uiteraard ligt mijn focus op dit moment nog volledig op het EK 2021, maar het is voor iedereen prettig dat er nu al duidelijkheid is over de volgende periode.”

Moeizame plaatsing

Na twee moeizame wedstrijden in de groepsfase wist Jong Oranje zich in maart na een ruime overwinning op Hongarije (6-1) te plaatsen voor de kwartfinales van het EK. Op 31 mei treft Oranje daarin Frankrijk.

Ondanks dit resultaat kreeg Van de Looi tijdens het toernooi wel wat kritiek te verduren. Analisten Theo Janssen en Ibrahim Afellay konden zich niet vinden in de tactische keuzes van de trainer die als coach van Groningen in 2015 de KNVB-beker won.

Bron: nos.nl