Van de Zandschulp kan Davis Cup-debuut niet opluisteren met winst

0
197

Nederland is begonnen met een achterstand in de Davis Cup-finale tegen Kazachstan. Botic van de Zandschulp (ATP-198) kon tegen Michail Koekoesjkin (ATP-67) bij zijn Davis Cup-debuut niet stunten: 2-6, 2-6.

Rond Van de Zandschulp was het na diens verrassende nationale titel in 2016 lange tijd stil, ook vanwege een blessure. Dit jaar heeft hij zich weer laten zien. Hij werkte zich op van de 536ste plaats naar de top-200 en mocht van captain Paul Haarhuis in de Davis Cup starten.

Na een prima begin kon hij het tegen de sluwe Kazach echter niet bolwerken. Koekoesjkin bestookte veelvuldig Van de Zandschulps backhand, bouwde rustig het voordeel in de rally op en gaf nauwelijks iets weg.

Davis Cup ‘nieuwe stijl’

Deze week strijdt Nederland met zeventien andere teams in Madrid om de Davis Cup, die in een nieuw jasje is gestoken. In de finaleweek in Madrid moet Nederland zich door middel van twee enkelspelen en een dubbelspel zien te kwalificeren voor de kwartfinales.

Om zover te komen moet Oranje een poule met Groot-Brittannië en Kazachstan zien te overleven. “We zijn zeker geen favoriet in de poule, sowieso de underdog,” zei Haarhuis nog voorafgaand aan het toernooi. Samen met Colombia heeft Nederland niet een speler in de top-100 van de ATP-ranking.

De Nederlandse ploeg bestaat uit Robin Haase, Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer. Haase speelt dinsdag de tweede partij tegen Aleksandr Boeblik.

In de video hieronder zie je hoe Nederland zich heeft voorbereid op de Davis Cup:

Bron: nos.nl