Van de Zandschulp trekt Davis Cup-vorm door, Van Rijthoven sneuvelt

0
23

Botic van de Zandschulp heeft zijn Davis Cup-vorm meegenomen naar het ATP-toernooi van Tel Aviv. De beste Nederlandse tennisser van dit moment was in de eerste ronde veel te sterk voor João Sousa: 6-2, 6-3.

Na zijn vroege uitschakeling in de tweede ronde van de US Open, heeft Van de Zandschulp weer heel wat terrein terug te winnen op de wereldranglijst. De huidige nummer 35 speelt in de tweede ronde tegen qualifier Liam Broady.

In de Davis Cup had Van de Zandschulp vorige week al zijn drie partijen gewonnen, waardoor Nederland zicht plaatste voor de kwartfinales.

Van Rijthoven verliest van Rune

Tim van Rijthoven kwam toen niet in actie voor Oranje en speelde tegen Holger Rune zijn eerste partij sinds zijn veelbelovende grandslamoptreden in New York. Op het ATP-toernooi van Sofia verloor hij zijn eersterondepartij in twee tiebreaks: 6-7 (2), 6-7 (6).

Beiden serveerden prima en gaven geen enkel breekpunt weg. Maar in de tiebreak van de eerste set pakte Rune wel twee punten op Van Rijthovens opslag en liet hij op eigen service niets liggen.

De als vijfde geplaatste Deen, nummer 31 van de wereld, kwam in de tweede set een break voor. Van Rijthoven knokte zich echter terug en sleepte er opnieuw een tiebreak uit. Daarin vocht hij zich van 2-5 naar 6-5, met een setpoint op eigen service, maar het was toch Rune die doordrukte.

Hoog tempo Van de Zandschulp

Sousa stond tegen Van de Zandschulp zijn eerste opslagbeurt af, waar de Nederlander met een lovegame juist voortvarend begon. De Veenendaler bleef zijn kansen benutten, werkte op 3-2 twee breekpunten weg en benutte even later resoluut zijn eerste setpoint.

Van de Zandschulp hield het tempo in de tweede set hoog en dwong zo de fouten bij Sousa af. Hij brak de Portugees voor 4-2, sloeg zich met een paar uitstekende services door een lastige zevende game en maakte het met een vierde break af.

Bron: nos.nl