Van der Breggen zegt af voor WK-tijdrit: ‘Gevolg van een lang en zwaar seizoen’

0
7

De kogel is door de kerk: Anna van der Breggen verdedigt bij de WK wielrennen in Vlaanderen volgende week haar wereldtitel op de tijdrit niet. Dat bevestigt de KNWU dinsdag.

Van der Breggen, derde in de olympische tijdrit in Tokio, bereidt zich nog wel voor op de wegwedstrijd van zaterdag 25 september, maar of ze daarvoor in (top-)vorm zal geraken, is nog maar de vraag.

De 31-jarige kopvrouw van de Nederlandse selectie liet zich onlangs onderzoeken in het ziekenhuis, aangezien ze haar normale waardes niet haalde in recente wedstrijden. Uit die onderzoeken kwamen geen ernstige zaken aan het licht.

“Dat is geruststellend. Maar de waardes zijn niet maximaal”, stelt SD Worx-manager Danny Stam. “Volgens de dokter is dat een gevolg van een lang en zwaar seizoen. Het kan te maken hebben met jetlags, hitte, veel trainen, veel reizen.”

Ze richt nu nog alles op de wegrace, haar laatste wedstrijd optreden als prof. “Het is jammer, want we hadden gehoopt dat ze op een waardige manier afscheid kon nemen. Theoretisch kan ze nog in vorm raken voor de wegwedstrijd, het blijft wel Anna van der Breggen, maar dat wordt nu lastig.”

Geen vervanger

Van der Breggen heeft als regerend wereldkampioene een startbewijs op naam voor zowel de tijdrit als de wegrace. Bondscoach Loes Gunnewijk kan geen vervanger oproepen.

Na afloop van de wegwedstrijd op het EK ging Gunnewijk ook even in op de vorm van Van der Breggen:

Bron: nos.nl