Van der Poel duikt 18 december het veld in, met Kerst eerste duel met Van Aert

0
174

Mathieu van der Poel rijdt op 18 december zijn eerste veldrit van het seizoen. De viervoudig wereldkampioen gaat van start in de wereldbeker in het Brabantse Rucphen. Een dag later rijdt hij ook de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Namen.

De laatste keer dat Van der Poel een rugnummer opspeldde was in oktober, toen hij als derde eindigde in de modderige herfsteditie van Parijs-Roubaix.

Daarna laste Van der Poel een pauze in om bij te tanken na een intensief seizoen op de racefiets en de mountainbike. Voor Parijs-Roubaix sloeg Van der Poel een aantal wedstrijden over omdat hij te veel last had van zijn rug. Inmiddels is hij weer begonnen met zijn voorbereiding. Van 1 tot en met 10 december zal hij op trainingsstage gaan.

Eerste duel met Van Aert

Zoals het er nu voorstaat, treft Van der Poel op Tweede Kerstdag (26 december) voor het eerst zijn grote rivaal Wout van Aert in de wereldbekercross van Dendermonde.

Ook de wereldbekers in Hulst (2 januari) en Hoogerheide (23 januari) staan op zijn winterprogramma. Van der Poel rijdt ook nog een paar andere wedstrijden, waardoor de Belg en de Nederlander elkaar volgens de huidige planning vijf keer treffen in aanloop naar het WK eind januari.

Van der Poel focust zich vooral op de wereldbekerwedstrijden. Daar wil hij punten verdienen voor het WK, zodat hij daar een goede startpositie heeft. Renners die tijdens het seizoen de meeste punten hebben veroverd, mogen op de eerste rij starten.

Eind januari hoopt Van der Poel in het Amerikaanse Fayetteville zijn vierde wereldtitel op rij te veroveren. Het is nog niet zeker of drievoudig wereldkampioen Van Aert daar ook aan de start staat.

Bron: nos.nl