Van der Poel geeft toe: ‘Waarschijnlijk te weinig gegeten en gedronken’

0
283

Was het een hongerklop of niet? Mathieu van der Poel dacht na de finale van de WK wielrennen, waarin hij opeens de kopgroep moest laten gaan, dat hij wel genoeg gegeten en gedronken had.

Maar nu hij de race geanalyseerd heeft, denkt hij er iets anders over. Toch een hongerklop? “Ja, misschien wel”, zegt hij voor de start van de Münsterland Giro.

“Waarschijnlijk heb ik iets te weinig gegeten en gedronken op de lokale rondjes. En dat in combinatie met de kou, waardoor je het ook niet voelt aankomen. Normaal voel je dat wel. Nu voelde ik me vijf minuten voordien nog super, en ineens was het gedaan”, aldus Van der Poel, die nu eigenlijk in Japan zou zijn voor het olympische test-event voor mountainbikers maar ervoor koos om die reis af te zeggen.

Van der Poel heeft inmiddels vrede met het teleurstellende verloop van zijn WK. “Het is nu gebeurd. Ik was goed op de dag dat ik goed moest zijn, dus ik ben op zich wel tevreden. Ook over de manier waarop ik gekoerst heb. Ik heb gehoord dat ik tactische fouten zou hebben gemaakt. Ik vind zelf van niet. Ik zat in de groep die voor de titel ging sprinten. Als ik die inzinking niet had gehad, praatte niemand er nu over.”

Bron: nos.nl