Van der Poel moet nog zin krijgen in WK: ‘Ik kijk niet uit naar slecht weer’

0
296

Alle ogen zullen zondag in Yorkshire gericht zijn op Mathieu van der Poel. Niet zozeer omdat het Nederlandse supertalent zijn debuut maakt bij de WK wielrennen op de weg, maar omdat hij met zijn pas 24 jaar al direct als de uitgesproken favoriet geldt. Dat wil echter niet zeggen dat Van der Poel ook zin heeft in de wedstrijd.

“Ik verheug mij nog niet op zondag”, zegt hij. “Ik kijk niet uit naar die 285 kilometer in slecht weer.”

De weersvoorspellingen beloven inderdaad weinig goeds. In Yorkshire wordt het zondag maximaal dertien graden en gedurende de hele koers kan het regenen.

Ervaring in slechte omstandigheden heeft Van der Poel als veldrijder voldoende, maar een uur in de wind, kou en regen rijden is heel iets anders.

“Veel mensen denken dat ik slechte omstandigheden lekker vind, maar dat is niet waar. Niemand vindt zo lang koersen in zulke omstandigheden aangenaam, ook ik niet”, aldus Van der Poel.

Favoriet?

Die frisse tegenzin ten spijt, lijkt alles in Yorkshire in het voordeel van de kopman van de Nederlandse formatie te zijn. De slechte weersvoorspelling, het parcours dat op zijn lijf geschreven lijkt, zijn grootse prestaties eerder dit seizoen en de suprematie van de Nederlander in de Ronde van Groot-Brittannië begin deze maand, maken Van der Poel een grote kanshebber voor de regenboogtrui.

Dat beaamt Van der Poel, al ziet hij zichzelf niet als topfavoriet. “Ik hoor bij het groepje favorieten, maar het wordt een atypische koers met honderd mogelijke koersscenario’s en met honderd andere renners die sterk zijn. Ik ben niet bezig met die favorietenstatus.”

De winnaar van de Amstel Gold Race is in aanloop naar zondag met andere dingen druk. “Ik kijk series, ik game en ik lig veel op bed.”

“Of het lang wachten is tot zondag? Nee hoor, ik vind dat rusten, relaxen en ontspannen wel lekker. De zin in zondag moet nog komen, denk ik.”

Bron: nos.nl