Van der Poel niet naar Tokio, wel naar Münster

0
249

Mathieu van der Poel reist deze week niet af naar Tokio. De Nederlander zou zondag in Japan het test-event voor mountainbikers rijden, ter voorbereiding op de Olympische Spelen, maar hij heeft zijn plannen gewijzigd.

Van der Poel komt nu donderdag in actie in een wegwedstrijd in Duitsland, de Münsterland Giro.

“Op die manier vermijden we extra belasting voor Mathieu door alweer een wedstrijd op een ander continent en bijgevolg ook weer een jetlag”, laat zijn team Corendon-Circus weten in een verklaring. “We willen Mathieu de kans geven om een uitstekend wegseizoen in schoonheid af te sluiten.”

“Jammer dat Mathieu niet afreist naar Tokio”, reageert bondscoach Gerben de Knegt op het besluit, “maar ik begrijp zijn keuze. Hij heeft een intensief seizoen achter de rug en afgelopen weekend nog het WK op de weg gereden.”

De Knegt reist nu alleen met Anne Tauber, Anne Terpstra, David Nordemann en Milan Vader af naar Japan. “Met de Nederlandse selectie die aanwezig is in Tokio, zal er genoeg data worden verzameld waar Mathieu zijn voordeel mee kan doen.”

Na de wedstrijd in Münsterland donderdag, last Van der Poel een rustperiode in, alvorens hij aan zijn veldritseizoen begint.

Bron: nos.nl