Van der Poel verbijt pijn en verkent parcours Ronde van Vlaanderen

0
332

Mathieu van der Poel is een dag na zijn harde valpartij in Nokere Koerse gewoon op de fiets gestapt om het parcours van de Ronde van Vlaanderen te verkennen. “Het gaat wel”, zei hij vlak voor vertrek over zijn verwondingen.

Michel Cornelisse, ploegleider bij Corendon-Circus, had ’s ochtends al goede hoop dat Van der Poel weer op de fiets kon stappen. “Hij heeft volgens mij goed geslapen. Hij kwam lachend de trap af.”

Zoals het er nu uitziet, start Van der Poel zondag in de GP Denain en rijdt hij op 31 maart ook zijn eerste (grote) voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem.

Geen breuken

De ploeg meldde gisteren al dat Van der Poel geen breuken had opgelopen bij zijn valpartij. Hij bleef na zijn val op de Nokereberg, vlak voor de finish, minutenlang liggen. De vrees was dat de Nederlands kampioen de voorjaarskoersen – hij wil ook onder meer nog de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race rijden – kon vergeten.

Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek de schade mee te vallen. Hij had voornamelijk kneuzingen opgelopen.

Van der Poel heerst in het veldrijden. In februari greep hij de wereldtitel en hij won afgelopen seizoen 32 van de 34 crossen waaraan hij meedeed. Elk jaar maakt ‘MVP’ ook enkele uitstapjes naar de weg. Hij werd vorig jaar Nederlands kampioen. Het deed hem besluiten een kans te wagen in enkele voorjaarsklassiekers.

De verkenning van het parcours van de Ronde van Vlaanderen gaat vandaag over 130 kilometer en duurt vier uur.

Bron: nos.nl