Van der Poel wacht Tour-debuut; ploeg op koers voor startbewijs

0
130

Mathieu van der Poel krijgt de kans om in 2021 zijn debuut in de Tour de France te maken. Alpecin-Fenix, de ploeg van Van der Poel, is inmiddels verzekerd van een startbewijs voor de grote koersen van volgend seizoen.

Op de Europe Tour Rankings, een ranglijst van wielerunie UCI, kan Alpecin-Fenix de eerste plaats dit jaar niet meer ontgaan. De procontinentale ploegen (het tweede wielerniveau) verzamelen door het jaar heen punten voor deze lijst. Van der Poel fietste voor zijn ploeg een hoop punten bij elkaar, door onder meer de Ronde van Vlaanderen te winnen.

De organisatoren van de grote wielerrondes en WorldTour-evenementen (de wielerkoersen van het hoogste niveau) zijn verplicht om de nummer één en twee van de ranking volgend jaar uit te nodigen. Dat betekent dat Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic (de huidige nummer twee van de Europe Tour Ranking) in 2021 deel kunnen nemen aan alle WorldTour-wedstrijden.

Geen wildcard

Dit jaar greep Alpecin-Fenix naast een startbewijs voor de Tour de France. De ploeg hoopte op een wildcard van de organisatie, maar die werd niet toegekend.

Bron: nos.nl