Van der Poel wint direct in Noorwegen bij rentree op weg, Van Poppel tweede

0
230

Mathieu van der Poel heeft bij zijn rentree op de weg direct weer gewonnen. De Nederlander was de snelste in de openingsetappe van de Arctic Tour of Norway en greep zodoende vanzelfsprekend ook de eerste leiderstrui.

Het was de eerste wegwedstrijd van de 24-jarige renner sinds zijn overwinning in de Amstel Gold Race in april. In de tussentijd was Van der Poel vooral actief als mountainbiker. Dat deed hij allesbehalve onverdienstelijk. De alleskunner won drie wereldbekerwedstrijden en de Europese titel.

Noors succes op herhaling

In Noorwegen was Van der Poel na een rit over 181 kilometer tussen Å en Leknes duidelijk de sterkste in de eindsprint. Landgenoot Danny van Poppel eindigde op enige afstand als tweede. De Italiaan Andrea Pasqualon kwam als derde over de finish.

“Het was een zware race”, vertelde Van der Poel na de finish. “Het tempo bleef hoog, het was de hele dag vol gas. Ik hou daarvan. Ik besloot te wachten op de sprint, die was prima getimed.”

Vorig jaar boekte Van der Poel twee ritzeges in Noorwegen, waaronder ook de openingsetappe, en eindigde hij in het algemeen klassement als twaalfde.

Van der Poel vertelde ook dat zijn focus niet zozeer ligt op het winnen van de vierdaagse koers in Noorwegen, ook al draagt hij nu wel de leiderstrui. “Het zal moeilijk worden die te verdedigen. Aan de andere kant: er zijn niet veel renners die strijden om de eindzege na de zware race van vandaag. We zullen zien.”

Focus op WK volgende maand

Van der Poel heeft zijn zinnen gezet op de wereldtitel op de weg, eind september in het Britse Yorkshire. De WK wielrennen verkiest hij boven de WK mountainbike. De koers in Noorwegen gebruikt hij vooral om weer wedstrijdritme op de weg op te doen.

Bron: nos.nl