Van Dijk en co snelste in Zweedse ploegentijdrit

0
231

De wielrensters van Trek-Segafredo hebben de ploegentijdrit in het Zweedse Vargarda gewonnen. De ploeg van Ellen van Dijk legde de 36 kilometer af in 43 minuten en 53 seconden en bleef daarmee wereldkampioen Canyon 0.25 voor. Team Sunweb, met Lucinda Brand, Floortje Mackaij en de Amerikaanse Coryn Rivera, werd derde, op 0.46.

Van Dijk is de regerend Europees kampioene in de race tegen de klok. Vorige week veroverde ze in Alkmaar voor de vierde keer op rij de titel en zaterdag was ze ook de gangmaakster bij Trek op het lange en flink glooiende parcours.

Geen vier op een rij

De ploeg van Boels-Dolmans had de voorgaande drie jaar in Zweden de ploegentijdritten gewonnen, maar de formatie met onder anderen Anna van der Breggen en Amy Pieters moest dit keer genoegen nemen met de vierde plaats.

Zondag staat er voor de rensters nog een eendagskoers uit de WorldTour op het programma, met start en finish in Vargarda. Die wedstrijd gaat over 145 kilometer.

Marianne Vos, die de koers in Zweden al drie keer op haar naam wist te schrijven (2009, 2013 en 2018), staat dan ook aan de start.

Bron: nos.nl