Van Vleuten grijpt in eindeloze sprint net naast zege Ronde van Vlaanderen

0
477

Het is Annemiek van Vleuten net niet gelukt om voor de tweede keer de Ronde van Vlaanderen te winnen. De winnares van 2011 ging vroeg de eindsprint aan, maar werd op het laatste stuk ingehaald door de Italiaanse Europees kampioene Marta Bastianelli.

Achter Bastianelli en Van Vleuten werd de Deense Cecilie Uttrup Ludwig derde. Het drietal bleef een achtervolgend kwartet – met Chantal Blaak en Ellen van Dijk – net voor.

De beslissing van de koers viel op de Oude Kwaremont toen de vijf sterksten overbleven: Van Vleuten, Vos, Ludwig, Katarzyna Niewiadoma en Bastianelli. Vos, winnares in 2013, reed kort daarna lek en viel weg.

Van Vleuten kan Bastianelli maar niet lossen

Op de Paterberg, de laatste van in totaal tien hellingen, haakte Niewiadoma af. Van Vleuten probeerde in de dertien kilometer na de Paterberg Bastianelli te lossen, maar de wereldkampioene op de weg van 2007 pareerde alle aanvallen en won zonder veel moeite de eindsprint.

En zo bleef een nieuwe Nederlandse zege in de Ronde van Vlaanderen uit. Anna van der Breggen won vorig jaar, Ellen van Dijk in 2014, Vos in 2013, Van Vleuten in 2011 en Mirjam Melchers-Van Poppel in 2005 en 2006.

De mannen zijn nog bezig aan de Ronde van Vlaanderen en finishen rond 17.10 uur. Die koers is te volgen via een liveblog en een livestream.

Bron: nos.nl