Van Vleuten soleert naar zege in ‘mooie, maar hele zware koers’

0
45

Annemiek van Vleuten heeft de eerste vrouwenkoers sinds de uitbraak van de coronapandemie gewonnen.

De 37-jarige regerend wereldkampioene reed in de slotfase van de Emakumeen Nafarroako Klasikoa weg bij Anna van der Breggen en Mavi García en kwam na 118 kilometer solo over de finish.

Nadat het peloton op de eerste drie hellingen flink was uitgedund, ging García er op 20 kilometer van de finish alleen vandoor. Nog voor de top van de laatste helling werd de Spaanse achterhaald door het Nederlandse duo en met nog 4 km te gaan was Van Vleuten gevlogen.

‘Mooie, maar hele zware koers’

“Een hele mooie koers, met een mooi koersverloop, in een hele mooie regio”, jubelde Van Vleuten na afloop in Langs de Lijn En Omstreken.

De koers tussen Pamplona en Lekunberri telde vier beklimmingen en was vanwege de hitte extra zwaar. Slechts 35 rensters haalden de finish. “Oh echt? Het was echt een hele zware koers, met best wel wat hoogtemeters. Maar daarom wel mooi”, aldus Van Vleuten.

Marianne Vos stond niet aan de start in Pamplona, haar ploeg CCC-Liv trok zich op het laatste moment terug. De ploegleiding vond de gezondheidsrisico’s te groot.

Excuses ploeg Vos

“Achteraf heeft dat team van Marianne ook wel excuses aangeboden, omdat ze misschien wat voorbarig waren”, reageert Van Vleuten. “Je mocht alleen starten als je getest was, dus ik heb gewoon met een volledig getest en coronavrij peloton kunnen koersen.”

“Iedereen draagt hier een mondkapje. Ook foto’s mochten alleen met mondkapje worden gemaakt. Ik voel me hier goed en veilig.”

De afgelopen dagen is het aantal besmettingen in de Noord-Spaanse regio Navarra behoorlijk gestegen, daarnaast had de wielerploeg van Vos zijn bedenkingen bij de coronaprotocollen van de andere ploegen.

Bron: nos.nl