Veel ontblote tanden bij Jumbo-Visma: ‘Dit is ongekend en historisch’

0
324

Een optimistische sfeer, hoe kan het ook anders, bij Jumbo-Visma op de rustdag. De Nederlandse ploeg beleeft een uitstekende eerste Tourweek, met vier overwinningen en een goede klassering voor kopman Steven Kruijswijk.

Kruijswijk ligt met ritwinnaar Wout van Aert op de kamer en dus was het daar gisteravond extra gezellig. Even verderop, in het vertrek van Groenewegen en Teunissen, werd ook geglimlacht. Groenewegens contract is opengebroken en de sprinter heeft een verbeterde verbintenis van vier jaar getekend.

Het openbreken van het contract bevestigt de tevredenheid van Groenewegen bij de Nederlandse formatie. “Er is een match”, zegt hij. “We zoeken altijd naar verbeteringen en het vertrouwen in elkaar is heel groot.”

Hij merkte wel belangstelling van andere ploegen, maar blijft dus bij het Nederlandse team. “Het financiële plaatje is natuurlijk ook belangrijk. We hebben goed onderhandeld.”

‘Ineos gaat voor Thomas’

Groenewegen was in de eerste Tourweek goed voor één van de vier overwinningen die Jumbo-Visma boekte. Naast die dagsuccessen staat kopman Steven Kruijswijk er met een vierde plek in het algemeen klassement ook florissant voor.

Als Kruijswijk naar boven kijkt, ziet hij onder meer twee renners van Team Ineos, zonder dat er al een echte bergetappe gereden is. Terwijl Ineos-renners Van Baarle en Poels zeggen dat er geen absolute kopman is, staat het voor Kruijswijk wel vast: Thomas is de leider van de Britse ploeg.

“Gisteren zag ik Egan Bernal een paar beurten op kop rijden. Dat was voor mij een teken dat zij volledig voor Geraint Thomas gaan. Hij gaf ook een sterk signaal op La Planche des Belles Filles af”, aldus Kruijswijk.

Pyreneeën doemen op

Samen met verslaggever Han Kock werpt hij een blik in het routeboek. “Woensdag gaan we normaal gesproken sprinten met Dylan”, voorspelt hij. “Donderdag doemen de eerste Pyreneeëncollen op. Ik denk dat die dag eentje voor de vluchters wordt, want de laatste klim ligt ver voor de finish.”

De twaalfde etappe heeft hij ook zelf verkend. “Het is niet ideaal om weg te rijden, zeker niet met oog op de tijdrit van vrijdag. Daarna gaan we de echte bergetappes krijgen.”

Bron: nos.nl