Veldrijdster Alvarado laat droom beloftentitel varen en kiest voor elite-WK

0
208

Het gaat snel met veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado. Vorig jaar was de 21-jarige Rotterdamse in het Deense Bogense nog ontroostbaar nadat Inge van der Heijden de wereldtitel bij de beloften voor haar neus had weggekaapt. Alvarado werd derde.

Mede daarom was ze vastbesloten haar beloftenperiode – voor renners onder 23 jaar zonder profcontract – af te sluiten met nog een laatste WK-optreden in die categorie.

Maar daar zal het niet meer van komen: Alvarado kiest voor het WK voor elitevrouwen, op 1 februari.

De geboren Dominicaanse is de beloftencategorie inmiddels ontgroeid. Haar overtuigende greep naar de Nederlandse titel, zondag in Rucphen, was al haar twaalfde veldritzege dit seizoen bij de top van het vrouwenveldrijden.

Alvarado leidt de dans in de drie belangrijkste klassementen van het veldrijden (wereldbeker, superprestige en DVV-trofee) en bezet logischerwijs ook de eerste plaats op de wereldranglijst.

En dus is het geen verrassing dat ze volgende maand in het Zwitserse Dübendorf een gooi zal doen naar de grote wereldtitel.

“Na mijn prestaties van de afgelopen weken hebben we alles nog eens opnieuw geanalyseerd”, stelt Alvarado in een persbericht. “Ik denk dat ik als belofte nu een unieke kans krijg om bij de elites mee te dingen voor de regenboogtrui. Die kans wil ik ook met beide handen grijpen.”

Net als bij de elites ligt er ook voor een beloftenkampioen een regenboogtrui klaar. Maar die alleen gedragen worden in beloftenkoersen. Ook dat is een extra stimulans voor Alvarado. “Het idee dat ik de regenboogtrui een jaar mag dragen mocht ik winnen, speelt ook mee. Dat is bij een eventuele beloftetitel ook anders.”

Bron: nos.nl