Vingegaard boekt eerste profzege en is ook nieuwe leider in Ronde van Polen

0
303

Jonas Vingegaard is de nieuwe leider in de Ronde van Polen. De Deen van Jumbo-Visma troefde vluchtgenoten Pavel Sivakov en Jai Hindley af in de sprint en boekte zijn eerste profzege.

In de 161 kilometer lange koninginnenrit kreeg het peloton zes pittige beklimmingen te verwerken. Ben Swift, in het klassement op 0.16 van leider Pascal Ackermann, viel op de vierde beklimming aan, pakte 40 tellen, maar werd nog voor de laatste klim achterhaald door Hindley, Sivakov en Vingegaard.

Morgen laatste etappe

De 22-jarige Deen smeet in de finale met zijn krachten, maar bleek in de sprint met een vinnige acceleratie alsnog sneller dan zijn Russische leeftijdsgenoot en de 23-jarige Australiër.

Zaterdag is de laatste etappe in de Ronde van Polen. Vingegaard verdedigt een voorsprong van 4 seconden op Sivakov en 6 seconden op Hindley.

Ackermann, tot vandaag in het bezit van de leiderstrui haalde donderdag de finish niet en ook de Sloveen Luka Mezgec, die al twee ritten won, stapte onderweg af.

Droevige editie

De Ronde van Polen werd maandag overschaduwd door de dood van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam in de derde etappe ten val tegen een betonnen rioolbuis en overleed aan de gevolgen daarvan.

Dinsdag werd de vierde etappe geneutraliseerd en reed het peloton als een geheel naar de finish, met de ploeg van Lambrecht voorop.

Bron: nos.nl