Voetballen om de prijzen: beker voor RB Salzburg, Rode Ster pakt landstitel

0
265

Er zijn vrijdag eindelijk weer prijzen uitgereikt in het internationale voetbal. De Oostenrijkse beker werd met een klinkende 5-0 overwinning gepakt door RB Salzburg. In Servië won Rode Ster Belgrado meteen bij de hervatting van de competitie de landstitel.

RB Salzburg kon het bekersucces al na twintig minuten niet meer ontgaan. Toen al stond de ploeg, waar oud-Ajacied Maximilian Wöber in de basis stond, al met 2-0 voor tegen Austria Lustenau, uitkomend op het tweede niveau. Dominik Szoboszlai, Dominik Stumberger (eigen goal), Noah Okafor, Majeed Ashimeru en Sékou Koïta maakten de goals.

RB Salzburg ligt ook nog op koers om landskampioen van Oostenrijk te worden. De Oostenrijkse Bundesliga wordt begin juni hervat, zonder publiek. Er staan nog tien speelronden op het programma.

De clubs zijn inmiddels verdeeld in een kampioenspoule en een zogeheten kwalificatiegroep, nadat de reguliere competitie al voor het stilleggen van de Bundesliga was uitgespeeld.

In Servië pakte Rode Ster Belgrado het derde landskampioenschap op rij. De ploeg van coach Dejan Stankovic won met 4-0 bij FK Rad uit Belgrado en kwam daarmee op 72 punten. Concurrent Partizan heeft veertien punten minder en kan met nog vier duels te spelen de koploper niet meer inhalen.

Voor Stankovic, oud-speler van Rode Ster, Lazio en Internazionale, is het de eerste titel met de club als trainer. Hij begon in de Servische hoofdstad vlak voor Kerst aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Bron: nos.nl