Voetbalsters onder 17 ondanks nederlaag naar halve finales op EK

0
342

De Nederlandse voetbalsters onder 17 hebben zich ondanks een nederlaag in het laatste groepsduel geplaatst voor de halve finales op het EK in Bulgarije. Engeland was in Kavarna met 2-0 te sterk. Oranje kroop door het oog van de naald, want als Engeland nog een keer had gescoord, was Nederland uitgeschakeld.

Nederland won dit EK eerder met 4-1 van van Oostenrijk en met 3-2 van Duitsland en zou zaterdag doorgaan bij een gelijkspel of een verlies met één of twee goals verschil. Oranje zou ook doorgaan als Duitsland niet zou winnen. Duitsland won echter wel met 3-1 van Oostenrijk en stelde daarmee ook een plaats in de halve finales veilig.

Vlak na rust twee goals

In het duel met Engeland kwam Oranje vlak na rust op achterstand toen Katie Robinson de score opende. Keri Matthews maakte er wat later, in de 52ste minuut, 2-0 van. Daarna kwamen de Engelse voetbalsters nog dicht bij de voor Nederland noodlottige derde goal, maar Oranje hield stand.

Duitsland, Nederland en Engeland eindigden door de resultaten uiteindelijk ieder op zes punten, maar Duitsland en Oranje plaatsten zich vanwege een beter doelsaldo voor de halve finales.

Dinsdag staat de Nederlandse ploeg van bondscoach Robert de Pauw in de halve eindstrijd tegen regerend kampioen Spanje en treft Duitsland Portugal.

Bron: nos.nl