Volgende speelronde Vrouwen Eredivisie uitgesteld tot eind oktober

0
90

In de eredivisie voor vrouwen wordt komend weekend niet gevoetbald. De wedstrijden die voor vrijdag en zondag gepland stonden, worden verplaatst naar het weekeinde van 30 oktober-1 november.

Nadat het kabinet afgelopen dinsdag strengere coronamaatregelen had aangekondigd, leek het erop dat de eredivisie voor vrouwen (net als vrijwel alle andere Nederlandse sportcompetities) zou worden stilgelegd. Minister Tamara van Ark (Sport) zei een dag later echter dat de vrouwencompetitie dezelfde uitzonderingspositie moet krijgen als het betaald voetbal voor mannen.

De minister hield nog wel een slag om de arm. Ze wilde eerst met voetbalbond KNVB bespreken hoe de maatregelen die gelden voor mannenteams, zoals de ‘sportieve bubbel’ waarin zij leven en de medische begeleiding die ze krijgen, ook kunnen gaan gelden voor vrouwenteams.

Nu is gebleken dat de nog te verkrijgen goedkeuring op het protocol en alle praktische uitwerkingen die door de clubs en de KNVB moeten worden gedaan het onmogelijk maken om komend weekend te spelen.

Op 30 oktober gaat de competitie dus weer verder. Het is de bedoeling dat het geplande speelschema daarna weer wordt gevolgd. Volgende week spelen de vrouwen interlands.

Bron: nos.nl