Voor Schuurs is spelen met Bertens in Tokio ‘een droom die uitkomt’

0
100

Het duurde even voordat Kiki Bertens besloten had om de Olympische Spelen in haar toernooischema op te nemen. Al die tijd wachtte Demi Schuurs – die straks haar dubbelspelpartner moet zijn in Tokio – in spanning af.

“Voor mij is het een droom die uitkomt om daar samen naartoe te gaan. Omdat het de Spelen zijn, maar ook omdat het met Kiki is. Als je dat met een vriendin kan meemaken, is dat echt speciaal.”

Winst voor Schuurs bij Australian Open

Dat zegt dubbelspelspecialiste Schuurs, de nummer veertien van de wereld, nadat ze bij de Australian Open de tweede ronde heeft bereikt met haar vaste partner, de Tsjechische Kveta Peschke.

Om naar Tokio te gaan, was Schuurs afhankelijk van Bertens omdat er verder geen goede speelsters beschikbaar zijn voor het dubbelspel. “Hier hoopte ik op, ik denk wel dat je kan zeggen dat we medaillekandidaat zijn.”

Schuurs en Bertens speelden in het verleden af en toe al samen. En met succes. In 2018 wonnen ze het toernooi van Brisbane en vorig jaar haalden ze de halve finales van Rosmalen, waar ze in 2017 ook al finalist waren.

Dubbelen in de Fed Cup

Volgende maand in het Fed Cup-duel met Wit-Rusland kunnen ze het weer een keer proberen samen. Schuurs heeft er zin in: “We hebben bewezen een sterk duo te zijn. Kiki zet druk vanuit het achterveld en ik sta graag aan het net.”

Van haar mogen de Spelen al beginnen. “Ik ben er al wel een beetje mee bezig. Ik ben super blij dat ik ga, ik kijk er al lange tijd naar uit.”

Bron: nos.nl