Vuelta-peloton rijdt in 2020 ruim 400 kilometer door Nederland

0
338

De organisatie van de Vuelta a España heeft de eerste drie etappes gepresenteerd die in 2020 door Nederland gaan. Het was al bekend dat Utrecht, Den Bosch en Breda volgend jaar augustus worden aangedaan, maar nu zijn ook de details bekend. Zo zitten er ruim 400 Nederlandse kilometers in de Vuelta.

De eerste etappe is een ploegentijdrit over 23,7 kilometer door Utrecht met start en finish bij de Jaarbeurs. Een dag later voert de tweede rit over 183 kilometer van Den Bosch naar Utrecht, waar de finish ligt bij het zogenoemde Science Park. Onderweg komt het peloton onder meer langs Heusden, Zaltbommel, Amersfoort en Soest.

De derde Vuelta-etappe heeft Breda als start- en finishplaats. Tijdens de rit van 194 kilometer door Midden- en West-Brabant passeren de renners onder meer Moerdijk, Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur.

De Vuelta zal in 2020 starten in augustus. De exacte data van de ritten zijn nog niet bekend, aangezien de UCI nog niet heeft besloten of de wielerkalender zal worden aangepast vanwege de Olympische Spelen.

De Vuelta vertrok een keer eerder in ons land; in 2009 in Assen. Het wordt de vierde keer dat de Vuelta buiten Spanje begint. Naast Assen waren Lissabon (1997) en Nîmes (2017) al eens startplaats.

Utrecht was in 2015 al eens gastheer van de start van de Tour de France en in 2010 de finishplaats van de tweede etappe van de Ronde van Italië. In 2020 zal Utrecht de enige stad in de wereld zijn die alle drie de grote rondes heeft ontvangen.