Waarom er bij AS Roma vermiste kinderen in transfertweets staan

0
300

Nu er op sportief gebied weinig gebeurt, storten voetbalfans zich vol overgave op de transfermarkt. Geruchten, ‘done deals’; het wordt verslonden en enthousiast gedeeld op social media. Aandacht waaruit munt kan worden geslagen, besefte men bij AS Roma.

En dan eens niet op marketingvlak, met het doel meer shirtjes of sjaals te verkopen, #merchandising. De insteek waarvoor de Italiaanse topclub koos is atypisch voor de zelfzuchtige voetbalwereld: de spotlights richten op – langdurig – vermiste kinderen.

Zo kon het dat de beelden van een trots poserende Pau López vergezeld gingen van een foto van Angela Celentano, die in 1996 op 3-jarige leeftijd verdween in Napels. En van Domenico Nicitra, die in 1993 op 10-jarige leeftijd verdween in Rome.

Naast de al even trotse Gianluca Mancini wordt onder meer gevraagd om informatie over Finn Layland-Stratfield uit het Engelse Cornwall, die in 2017 op 17-jarige leeftijd verdween. En van Ali-Sina Heydari, die in 2017 verdween uit Londen, hij was destijds 15 jaar.

Wat dat betreft kon AS Roma geen beter moment kiezen om grote schoonmaak te houden in de A-selectie. Met López, Mancini, Leonardo Spinazzola, Amadou Diawara en Jordan Veretout streken al vijf nieuwelingen in Rome neer.

Hun transferaankondigingen werden stuk voor stuk honderdduizenden keren bekeken.

Bron: nos.nl