Waarom is het belangrijk om BCAA te nemen als je deelneemt aan intensieve krachttraining?

0
792

Met de toename van het gebruik van de sociale media en het commerciële belang dat daar bij komt kijken is fitness ontzettend populair geworden. Als je bijvoorbeeld op Instagram kijkt zie je ontzettend veel fitness modellen met een perfect lichaam, oefeningen uitvoeren waarvan je ze waarschijnlijk nooit hebt gezien. Je vraagt je natuurlijk af hoe je ook zo’n lichaam krijgt en je acht het ook zeer onwaarschijnlijk als onmogelijk. Dit is uiteraard niet zo, je moet er hard voor werken en ontzettend veel dingen voor laten maar als je het echt wilt dan kan je het bereiken. Een van deze supplementen is het voedingssupplementen BCAA. In dit artikel gaan we dieper in op het supplement. Wat is BCAA en waarom zou je het gebruiken.

Wat is BCAA?

Ontzettend veel mensen die intensief aan fitness of intensieve krachttraining doen gebruiken het supplement BCAA maar wat is het eigenlijk? BCAA is een mix van 3 soorten aminozuren die het menselijk lichaam zelf niet aanmaakt. Deze 3 soorten aminozuren zijn wel ontzettend belangrijk als je spiermassa wilt aanmaken. Trainen is 20 % maar voeding telt maar liefst voor 80% ! Ook de daarbij horende vitamines en andere supplementen zijn enorm belangrijk. BCAA zorgt ervoor dat je droge spiermassa aanmaakt tijdens je intensieve krachttraining. Dit gebeurt omdat er meer energie vrijkomt tijdens de intensieve krachttraining. Hierdoor kan je meer halen uit je trainingen waardoor de kans op meer spiermassa groter is.

Is BCAA ook goed voor mij?

BCAA is een aminozuur wat je al binnenkrijgt in je voeding als je gezond en gevarieerd eet. Als je deelneemt aan intensieve krachttraining en je wilt gaan voor het optimale resultaat dan is het zeker aan te raden om BCAA te nuttigen. Tegenwoordig kan je BCAA capsules kopen maar je hebt ook producten zoals Eiwitshakes waar al BCAA is toegevoegd. Dit is dan ook een echte aanrader omdat je dan in een keer klaar bent.