Watford spreekt zich als derde Premier League-club uit tegen Project Restart

0
49

Ook voetbalclub Watford is tegen het plan van de Premier League om de voetbalcompetitie op neutraal terrein af te maken.

De nummer zeventien van de Premier League is de derde club die zich hardop uitspreekt tegen het zogenoemde ‘Project Restart’. Vorige week lieten Aston Villa en Brighton & Hove Albion al weten dat het plan niet op hun steun kan rekenen.

Alle twintig Premier League-clubs besloten vorige week vrijdag dat ze de competitie, mits verantwoord en zonder publiek, willen uitspelen. Maar volgens de Premier League is dat alleen mogelijk als alle wedstrijden zonder publiek gespeeld worden in maximaal tien stadions, die allemaal aan strenge richtlijnen moeten voldoen.

Voor Watford zou het plan betekenen dat zij hun wedstrijden niet in het eigen stadion kunnen spelen, schrijft voorzitter Scott Duxbury op de website van de club.

“We kunnen daardoor niet in onze vertrouwde omgeving spelen. En spelers, wiens leven op z’n kop staat, moeten opeens weer presteren alsof er niets gebeurd is. Met alle gezondheidsrisico’s van dien wordt ons gevraagd een competitie af te maken die niet lijkt op hoe die is begonnen. Het zou een einde kunnen maken aan het avontuur van een kleine club als Watford in de Premier League. Is dat eerlijk? Heeft het met sportieve integriteit te maken? Natuurlijk niet”, aldus de voorzitter van Watford.

Onderste zes clubs tegen

De Britse krant The Telegraph schreef vorig weekeinde al dat ook West Ham United, Bournemouth en Norwich City het plan niet zien zitten. Saillant detail: de zes clubs die tegen zijn, bezetten samen de onderste zes plekken van de ranglijst.

De omroep BBC meldt dat er mogelijk later deze maand gestemd gaat worden over Project Restart en dat dan veertien van de twintig clubs voor moeten stemmen om het plan door te laten gaan.

Er zijn nog 92 duels te spelen in de Premier League.

Bron: nos.nl