Wawrinka verslaat Nishikori en treft Monfils in finale ABN Amro-toernooi

0
380

De finale van het ABN Amro-tennistoernooi gaat zondagmiddag tussen Gaël Monfils en Stan Wawrinka. De Zwitser, die het toernooi in 2015 won, versloeg de Japanse topfavoriet Kei Nishikori in drie sets met 6-2, 4-6 en 6-4.

De Fransman Monfils was eerder op de dag de als vijfde geplaatste Daniil Medvedev in drie sets de baas: 4-6, 6-3 en 6-4.

Nishikori en Wawrinka maakten er een lange partij van die ruim twee uur duurde. Wawrinka, die op de weg terug is na een lange periode vol blessureleed, leidde al snel met 4-0. Nishikori brak nog wel een keer terug, maar met een magnifieke backhand pakte de Zwitser de eerste set.

De tweede set was een gespiegelde kopie van de eerste: Nishikori pakte nu een 4-0 voorsprong, waarna Wawrinka hem terugbrak en Nishikori de set pakte.

In de derde set ging het lang gelijkop en behielden beide tennissers tot 5-4 hun service. Op het eerste matchpoint sloeg Wawrinka direct toe.

Monfils voorbij Medvedev

Eerder op de dag schotelden Medvedev en Monfils, in 2016 verliezend finalist in Rotterdam, de bezoekers eveneens een driesetter voor.

Medvedev, die deze week zijn 23ste verjaardag vierde, won vorige week in Sofia nog van de bijna tien jaar oudere Monfils. Ook nu ging het de Russische nummer zestien van de wereldranglijst aanvankelijk voor de wind. Hij profiteerde in de eerste set van zestien onnodige fouten van zijn opponent.

Dat deerde Monfils niet en hij hield in het vervolg van het duel zeker niet in. De Fransman ging juist nog wat meer variëren en dat leverde hem zowaar de tweede set op.

In de boeiende derde set nam Monfils meteen een voorsprong, maar die gaf hij door slordig spel ook weer weg. Medvedev leek vervolgens op weg naar zijn derde finale in 2019, maar op 4-4 sloeg Monfils alsnog toe.

De Fransman verloor in 2016 de eindstrijd in Rotterdam van de Slowaak Martin Klizan.

Bron: nos.nl