Weer bestuurlijke mutatie bij Barcelona: algemeen directeur Segura weg

0
313

FC Barcelona zit sinds vandaag zonder algemeen directeur. Josep Segura heeft zijn contract ingeleverd. Dat heeft de topclub vrijdag laten weten.

De directeur was sinds 2017 in die functie actief bij de Catalaanse grootmacht. Daarvoor was hij twee seizoenen verantwoordelijk voor La Masia, de befaamde jeugdopleiding van de Spaans kampioen.

Segura is de tweede prominente bestuurder die deze zomer vertrekt bij Barcelona. Vice-president Jordi Mestre pakte ook al zijn spullen.

Tegenover het vertrek van de twee staat wel de komst van Patrick Kluivert. De Nederlander gaat aan de slag als hoofd jeugdopleiding. Volgens sommige Spaanse media zou Segura het niet eens zijn geweest met de aanstelling van Kluivert en heeft hij daarom zelf aangegeven op te stappen.

Pijnpunten

Barcelona trok deze zomer onder anderen Frenkie de Jong en Antoine Griezmann aan, maar er is ook kritiek op het beleid van de club die sinds 2015 al enkele hoofdverantwoordelijken van het bestuur zag vertrekken. Vooral het uitblijven van nieuwe talenten is een pijnpunt bij Barça.

“Onder Pep Guardiola was er een bloeiperiode met een grote rol voor de eigen jeugd”, vertelde correspondent Edwin Winkels al eerder. “Die jeugd krijgt nu geen kansen meer door de vele aankopen. Van de eigen jongens komen alleen Sergio Busquets, Sergi Roberto, Jordi Alba en Gerard Piqué nog aan de bak.”

Bron: nos.nl