Weghorst mist Champions League-wedstrijd met Wolfsburg door coronabesmetting

0
20

Wout Weghorst is besmet met het coronavirus. De spits is voorlopig niet beschikbaar voor VfL Wolfsburg en mist in ieder geval de Champions League-wedstrijd tegen RB Salzburg van komende woensdag.

Weghorst klaagde zondagochtend over symptomen en liet zich testen. Na de positieve uitslag ging hij thuis in quarantaine. Wolfsburg meldt dat alle andere tests die gisteren en vandaag zijn afgenomen bij spelers en staf negatief waren.

‘Pure complottaal’

In december vorig jaar baarde Weghorst opzien met enkele cryptische uitspraken over de pandemie op zijn Instagramaccount. “Stel je voor, er is een vaccin dat zo veilig is dat je bedreigd moet worden om het te nemen. Tegen een ziekte die zo dodelijk is dat je getest moet worden om te weten dat je het hebt”, schreef hij.

In een televisieoptreden op ZDF weigerde Weghorst vervolgens afstand te doen van zijn bericht. De interviewer pakt Weghorst hard aan en noemde zijn uitspraken “pure complottaal”.

Bekijk het interview met Weghorst op de Duitse televisie:

Later bood Weghorst toch zijn excuses aan. “Ik heb veel mensen in mijn vriendenkring die besmet zijn met het coronavirus en daardoor weet ik precies welke effecten dit virus heeft en hoe gevaarlijk het kan zijn”, zei hij Weghorst na de ontstane commotie.

Basisplaats kwijt

Nadat hij vorig seizoen succesvol was met twintig doelpunten is Weghorst momenteel minder op dreef. Hij scoorde dit seizoen pas drie keer en zaterdag, in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Union Berlin, zette trainer Mark van Bommel de spits op de bank. Hij viel twintig minuten voor tijd in.

Wolfsburg begon goed aan dit seizoen, maar wacht intussen alweer zes wedstrijd op een zege en is naar de zesde plaats in de Bundesliga gezakt.

Bron: nos.nl