Wekdienst 21/8: Laatste dag Vuelta in Nederland • Herdenking Bram Peper

0
35

Goedemorgen! Het is de laatste dag van de Ronde van Spanje in Nederland. En in Rotterdam wordt Bram Peper, oud-burgemeester van de stad en voormalig minister van Binnenlandse Zaken, herdacht.

Eerst het weer: In de ochtend komt lokaal nog een mistbank voor, daarna wordt het zonnig. Alleen in het noordwesten en westen zijn meer wolken met kans op wat lichte regen. Vanmiddag zien we in het hele land stapelwolken, afgewisseld met zonneschijn. De maxima schommelen rond 23 graden en er waait een matige westenwind, kracht 3 tot 4.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Het Somalische leger heeft na ruim een dag een einde weten te maken aan de bloedige aanval op een hotel in Mogadishu. Terroristen lieten vrijdagavond twee autobommen afgaan en bestormden schietend het hotel in de Somalische hoofdstad. Sindsdien hadden ze zich daar verschanst. Alle terroristen zouden inmiddels zijn gedood.

Volgens de Somalische autoriteiten staat vast dat er burgers zijn omgekomen bij de aanval, al is nog onduidelijk hoeveel. De gemelde dodentallen liepen voordat de terroristen waren verslagen uiteen van 12 tot 20. Mogelijk worden in het hotel nog meer lichamen aangetroffen. De aanslagplegers hielden een nog onbekend aantal mensen gegijzeld in het hotel.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In de Oekraïense havenstad Odessa zijn tientallen mensen aanwezig geweest bij het optreden van het legerorkest. Dat probeert de inwoners ondanks de oorlog te laten genieten van muziek. “Het helpt om de gedachten af te leiden.”

Fijne zondag!

Bron: nos.nl