Welke coureurs vielen het meeste tegen tijdens de eerste seizoenshelft van de Formule 1?

0
340

De eerste twaalf races van het 2019 seizoen zitten er alweer op en we zijn nu in de zomerstop beland, op 1 september zal de eerstvolgende race weer starten wanneer de lichten uitgaan op het legendarische Spa-Francorchamps. Er zijn een aantal coureurs die het heel goed hebben gedaan, waaronder Lewis Hamilton, Max Verstappen, Kimi Räikkönen en Carlos Sainz. Over deze coureurs is dan ook heel veel gepraat, echter zijn er ook nog een boel coureurs die het niet zo goed hebben gedaan. Welke coureurs zijn dit?

Daniel Ricciardo

Bij Daniel Ricciardo is er veel gebeurd, van potentiële titelkandidaat na de GP van Monaco in 2018 tot het aankondigen van een verrassende overstap naar Renault 2 maanden later. Voor het huidige seizoen werd er door Renault aangekondigd dat ze dachten grote stappen te hebben gezet en dat ze met een sterkere Renault motor het vuur aan de schenen van Red Bull kon leggen. Echter bleek dit naarmate het seizoen totaal niet waar te zijn. Ricciardo is maar in 4 van de 12 races in de punten geëindigd met twee keer een 7e plaats als hoogste notering. Natuurlijk moet dit ook wel deels op het conto van Renault worden gezet, aangezien hun bolide absoluut niet snel en betrouwbaar genoeg is. Wil je weten of Renault in de tweede helft de auto kunnen verbeteren? Kijk dan op GPtoday.net voor al het formule 1 nieuws.

Robert Kubica

Robert Kubica is sinds 2019 weer een Formule 1 coureur bij het kwakkelende team van Williams. Sinds het ongeluk in 2011 heeft Kubica schade aan één van zijn handen, waardoor hij deze niet goed meer kan bewegen. Toch is het hem gelukt om weer een stoeltje te bemachtigen, ook al is het met een aangepaste stuur. De resultaten van Kubica zijn echter niet goed, ook al heeft hij 1 punt in tegenstelling tot de 0 punten van George Russel, de resultaten van Russel zijn een stuk beter. In elke Grand Prix was Russel sneller als Kubica en tijdens 10 van de 2 races eindigde hij ook voor hem.

Pierre Gasly

Toen Ricciardo de overstap maakte naar Renault, nam Gasly sinds het begin van dit seizoen zijn stoeltje over. De resultaten van Gasly zijn echter niet om naar huis te schrijven, hij heeft een schamele 63 punten tegen de 181 van teamgenoot Verstappen. Gasly heeft een auto waarmee hij eigenlijk iedere race minimaal zesde moet worden en het is hem maar 5 keer gelukt om in de top 6 te rijden. Wat vooral opvalt is de grote achterstand van Gasly op Verstappen, zowel in de kwalificaties als in de race. De enige race waar Gasly enige klasse liet zien was de race op Silverstone, waar hij vierde eindigde. Tijdens de zomerstop werd er bekend gemaakt dan Gasly werd teruggeplaatst naar het team van Toro Rosso, Alexander Albon die veel indruk maakte in vooral China en Duitsland bewandeld de omgekeerde weg.