Wellenreuther naar Anderlecht, ook al vergat hij op te zeggen bij Willem II

0
109

Timon Wellenreuther was vergeten zijn contract bij Willem II officieel op te zeggen, maar heeft nu toch een nieuwe club gevonden. De Duitse doelman heeft voor vier seizoenen getekend bij RSC Anderlecht, de nummer acht van de Belgische competitie.

De 24-jarige Wellenreuther kondigde op 18 mei al zijn afscheid aan bij Willem II. “In de zomer komt voor mij een einde aan drie succesvolle jaren bij Willem II”, zei de doelman op zijn Instagram-account. “Ik heb besloten dat ik een volgende stap in mijn carrière moet zetten.”

Hij dacht transfervrij te zijn, omdat zijn contract bij Willem II aan het einde van dit seizoen afliep. Wellenreuther vergat echter de verbintenis officieel op te zeggen. Zijn contract werd daardoor automatisch met een jaar verlengd tot medio 2021, met als gevolg dat de Tilburgse club alsnog een afkoopsom voor hem kon vragen.

Penaltykiller

Wellenreuther maakte in de zomer van 2017 de overstap van Schalke 04 naar Willem II. De afgelopen twee seizoenen was hij de eerste doelman van de Tilburgers.

In het bekertoernooi van het seizoen 2018/2019 maakte Wellenreuther naam als penaltykiller. Hij stopte drie van de vijf strafschoppen in de halve finale tegen AZ en had een groot aandeel in het bereiken van de bekerfinale.

Bij Anderlecht is Hendrik Van Crombrugge de eerste doelman, maar de reservedoelman van het Belgische nationale team staat in de belangstelling van andere clubs.

Bron: nos.nl