Wereldkampioen Van Schip: ‘Sick, lapping the field, drie keer, huppakee!’

0
323

“Sick, lapping the field, drie keer, huppakee!” Zo vatte Jan-Willem van Schip kort en krachtig zijn gouden race samen op de puntenkoers bij de WK baanwielrennen in Polen.

Van Schip veroverde op indrukwekkende wijze de wereldtitel in Polen. “Gewoon rammen, ik zat er lekker in”, aldus de 24-jarige Nederlander.

In de voorbereiding was hij nog niet echt overtuigd geweest. “Het was alleen maar huilen, maar ik dacht ook: dit gaat je beter maken. Gisteren voelde ik al wel dat ik goede benen had.”

‘Was wel zenuwachtig’

Toch was Van Schip juist door die goede benen ook nerveus voor zijn race. “Normaal voel ik me altijd helemaal kut voor een wedstrijd, maar ik voelde me veel te goed. Dus daardoor was ik wel zenuwachtig. Maar toen ik eenmaal op de fiets zat en er tempo werd gemaakt dacht ik: ik ben goed vandaag.”

De Nederlander kon nog moeilijk bevatten dat hij echt wereldkampioen is geworden. “Ongeloveloos, echt heel sick, heel vet”, aldus Van Schip. “Kan iemand Peter Schep even bellen en zeggen dat ik wereldkampioen ben en hij een opvolger heeft?”

Bron: nos.nl