Wiegman dankt matchwinner Spitse: ‘Als het nodig is, staat ze er’

0
202

Oranje had het in en tegen Slovenië hartstikke lastig, totdat Sherida Spitse met de specialiteit van het huis kwam. Met twee rake vrije trappen bezorgde ze Nederland een 4-2 zege. “Belangrijk, want voetballend kwamen we er niet doorheen”, aldus Spitse.

In het Fazanerijastadion in Murska Sobota werd het een nare avond voor het elftal van Sarina Wiegman. Onnodig, want in principe heeft Nederland veel meer kwaliteit dan de thuisploeg.

Maar het liep niet bij de vice-wereldkampioen. Eerst was er een 1-0 achterstand, maar nadat Oranje die wist om te buigen in een voorsprong, leek de zege binnen. Leek, want prompt kwam Slovenië langszij.

Slordig

“We speelden echt slordig, hadden geen controle en misten de energie die we normaal wel laten zien”, luidde het kritische oordeel van Wiegman. “Daar werd het onrustig van en zo kon Slovenië gevaarlijk worden.”

Dat Nederland met de drie punten uit Slovenië vertrok, had het dus te danken aan Spitse en haar traptechniek. Wiegman: “Ze toont weer hoe belangrijk ze is met haar vrije trappen. Als het nodig is, staat ze er.”

Oranje speelde het EK-kwalificatieduel zonder de geblesseerde vaste waardes Lieke Martens, Stefanie van der Gragt, Shanice van de Sanden, Kika van Es en Jackie Groenen. “Maar ook met dit team hadden we veel beter gekund”, aldus Wiegman.

Het was weliswaar moeizaam, maar ook moeizame zeges tellen, weet Spitse. “De drie punten zijn binnen. Op naar de volgende wedstrijd!”

Programma

Aanstaande dinsdag wacht Rusland in Eindhoven. De vorige keer dat de voetbalsters daar speelden, werd er met 30.640 een toeschouwersrecord gehaald. Oranje heeft na drie EK-kwalificatieduels nog de maximale score van negen punten.

Bron: nos.nl