Wiegman vol vertrouwen: ‘Wij zijn veel beter dan Slovenië’

0
306

Ondanks een waslijst aan afwezigen moeten de Oranjevrouwen vrijdagavond in staat zijn om drie punten over te houden aan de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Slovenië (19.00 uur).

“Dat vinden wij ook. Wij vinden dat we veel beter zijn dan Slovenië. Gezien onze huidige status moeten we gewoon deze wedstrijd winnen”, windt Sarina Wiegman er geen doekjes om.

De bondscoach verwacht dat de Sloveense vrouwen iets sterker zullen zijn dan de vorige tegenstanders Estland en Turkije. “Maar wij zullen ook nu het spel moeten maken.”

Absenties

Door de afwezigheid van Lieke Martens, Stefanie van der Gragt, Shanice van de Sanden, Kika van Es en Jackie Groenen moet Wiegman noodgedwongen andere keuzes maken.

“Gelukkig zijn we de afgelopen jaren in de breedte sterker geworden en kunnen we hun afwezigheid goed opvangen. Er staat nog steeds een hartstikke goed team, dat Slovenië kan bestrijden en een resultaat kan neerzetten.”

Vivianne Miedema sluit zich daar bij aan en hoopt in Murska Sobota haar goals mee te pikken. “Zij zullen de pot dichtgooien. Voor ons wordt het zaak om geduldig te blijven en door hun defensie te breken. Ik voetbal graag in kleine ruimtes en hoop belangrijk te zijn.”

De entourage zal anders zijn dan komende dinsdag tegen Rusland in Eindhoven, als Nederland wordt aangemoedigd door zo’n 25.000 toeschouwers. “De knop moet om”, beseft Miedema. “Uiteindelijk mag het niet uitmaken waar je speelt.”

Bron: nos.nl