Wielrenunie UCI: tot zeker 3 april in geen enkele discipline wedstrijden

0
201

In de strijd tegen het coronavirus heeft ook de internationale wielrenunie UCI rigoureuze maatregelen genomen. Alle wielerkoersen die tot 3 april op de agenda staan, moeten volgens de unie worden geschrapt. Die termijn kan worden verlengd. De maatregel geldt voor alle disciplines.

De UCI geeft in een statement aan dat de veiligheid van de atleten de hoogste prioriteit heeft en doet om die reden een klemmend beroep op de organisatoren van wielerevenementen om de wedstrijden te annuleren.

Olympische kwalificatie

Daarmee wordt de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen ook voorlopig stilgezet. De ranglijst wordt tot 3 april bevroren. Als er ook de komende maanden niet gefietst kan worden, is de UCI van plan deze ranglijst aan te houden voor de toewijzing van olympische startbewijzen.

Dat zou goed nieuws zijn voor de Nederlandse BMX’ers. Nederland voert bij de vrouwen de ranglijst aan, bij de mannen staat Nederland tweede. Dat betekent dat er in Tokio drie mannen en drie vrouwen aan de start mogen verschijnen.

Bron: nos.nl