Wijnaldum en blunderende keeper houden Liverpool op perfecte score

0
262

Liverpool is ook na zeven Premier League-speelronden nog zonder puntenverlies. De Engelse koploper had het allesbehalve gemakkelijk op bezoek bij Sheffield United, maar werd de helpende hand toegestoken door de doelman van de thuisploeg: 0-1.

Er stond twintig minuten voor tijd nog altijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, toen Sheffield-keeper Dean Henderson flink de fout in ging bij een schot van Georginio Wijnaldum. Henderson liet de houdbare inzet op onverklaarbare wijze door zijn benen glippen.

De poging van Wijnaldum was pas de eerste tussen de palen van Liverpool, dat voor rust wel de paal had geraakt via Sadio Mané. Buiten die poging was het weinig verheffend wat de Champions League-houder, waar Virgil van Dijk een half uur lang de aanvoerdersband droeg, liet zien.

Maar het bleek uiteindelijk genoeg voor Liverpool mede doordat Leon Clarke vijf minuten voor tijd in kansrijke positie over mikte.

Ook Liverpool kreeg een uitstekende kans, via Mohamed Salah, maar Henderson maakte zijn fout een beetje goed met een geweldige redding op de inzet van de Egyptische aanvaller.

Liverpool heeft na zeven wedstrijden 21 punten, acht meer dan Manchester City, dat later op zaterdag nog in actie komt tegen Everton.

Bron: nos.nl