Wild en Pieters prolongeren wereldtitel koppelkoers

0
182

Baanwielrensters Kirsten Wild en Amy Pieters hebben in Berlijn hun wereldtitel op de koppelkoers geprolongeerd.

Het Nederlandse duo nam bij de eerste tussensprint direct de leiding en controleerde daarna de wedstrijd door bij vrijwel alle tussensprints punten te sprokkelen.

De wedstrijd op het olympische onderdeel verliep chaotisch, vooral door de valpartijen bij de wissels, maar dat deerde het koppel ogenschijnlijk niet.

Het begon met de souvereine zege bij de eerste sprint en daarna bouwden ze langzaam maar zeker hun marge uit.

“Ik was in het begin wel een beetje bang dat we ons zouden vergalopperen”, zei Wild na afloop. “Het is wel een risico om erin te vliegen. Blaas je jezelf op, dan is 120 ronden wel heel lang.”

Dat gebeurde echter niet. “Ik ben hier echt megatrots op. Dit is een prestatie van het hele team.”

Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland plaatsten zich op de sprint overtuigend voor de halve finales op zondag. Beiden hadden aan twee races genoeg om zich te ontdoen van hun tegenstander.

Matthijs Büchli werd uitgeschakeld door de Pool Mateusz Rudyk, morgen de opponent van Hoogland.

Lavreysen en Hoogland treffen elkaar pas in een eventuele finale. Dat zou een herhaling zijn van vorig jaar, toen Lavreysen de wereldtitel veroverde.

Jan Willem van Schip werd het op het derde onderdeel van het omnium, de afvalkoers, knap derde. Hij klom daarmee naar de tweede plaats op het olympische onderdeel, dat vanavond wordt afgesloten met de puntenkoers.

Kyra Lamberink kwam in de finale van de 500 meter tijdrit niet verder dan de achtste en laatste plaats.

Bron: nos.nl