Williams zet opmars kracht bij met revanche op nieuwe nummer een Osaka

0
306

Serena Williams is bezig aan een flinke opmars op de wereldranglijst. In Toronto is de Amerikaanse na een soevereine zege op Naomi Osaka de enige geplaatste speelster in de halve finales, waardoor ze een uitgelezen kans heeft flink wat punten in te lopen op de top.

Het was de eerste keer dat Williams en Osaka elkaar troffen na de veelbesproken finale van de US Open in 2018. Williams had haar emoties destijds niet meer in bedwang, waarna ze zelfs in therapie ging.

Waar Osaka in een excuusbrief de tedere kant van Williams te zien kreeg, werd er op de tennisbaan een stuk zakelijker gecommuniceerd door de Amerikaanse. Zonder ook maar een breakpoint tegen te krijgen, werd er in twee sets revanche genomen op de Japanse (6-3, 6-4).

Osaka neemt door haar kwartfinaleplaats wel weer de eerste plaats op de WTA-ranking over van Ashleigh Barty. Mogelijk dingt ook Williams binnenkort weer mee naar de bovenste plekken. Doordat Jelina Svitolina, Karolína Plísková en Simona Halep in de kwartfinales sneuvelden, zitten er op Williams na geen speelsters uit de top-25 meer in het toernooi.

Williams, die volgende maand 38 wordt, is na haar zwangerschap inmiddels opgestoomd naar de achtste plaats. In het voorjaar van 2017 was ze voor het laatst de nummer een van de wereld.

Bron: nos.nl