WK voetbal begint dag eerder, Oranje niet meer als eerste

0
43

Het WK voetbal begint een dag eerder. Dat heeft wereldvoetbalbond FIFA besloten. Thuisland Qatar speelt daardoor nu de eerste wedstrijd.

Eigenlijk zou het Nederlands elftal op 21 november de eerste wedstrijd van het toernooi spelen tegen Senegal. Nu doen Qatar en Ecuador dat een dag eerder.

Vuurwerkshow

Tijdens de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador zal het al donker zijn. Daardoor kan de organisatie groots uitpakken met een vuurwerkshow. Eerst kon dit niet omdat de openingswedstrijd om 11 uur in de ochtend gepland stond.

Oranje-bondcoach Louis van Gaal vindt het ‘opmerkelijk’ dat het programma een paar maanden voor het toernooi nog is omgegooid. Al denkt hij wel dat de fans van het Nederlands elftal er blij mee zullen zijn.

Voor kinderen die de eerste wedstrijd van Oranje willen zien, verandert er dus ook wat. De wedstrijd stond eerst om 11 uur gepland, terwijl jij dan waarschijnlijk gewoon op school zit. Nu die verplaatst is naar 5 uur in de middag kan dat gewoon thuis, bij vrienden, familie of bij de sportvereniging.

Vraag!

Waar zou jij het liefste kijken? Laat het ons weten!

Bron: nos.nl